Lasagne met verse en gerookte zalm
Tomaat, pesto, romige carbonarasaus en twee soorten zalm: op en top Italië.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Bak 10 min. op laag vuur. Roer de pesto door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de carbonarasaus los met het water.
Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, ⅓ van de tomatensaus en de helft van de gerookte zalm. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de tomatensaus over. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en verdeel deze erover. Bestrijk de zalmfilet met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen.
Verdeel hier de rest van de tomatensaus en de rest van de gerookte zalm over. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met de rest van de lasagnebladen.
Verdeel hier de rest van de carbonarasaus over en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
Lasagne met verse en gerookte zalm
Tomaat, pesto, romige carbonarasaus en twee soorten zalm: op en top Italië.
hoofdgerecht
null personen
880 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe. Bak 10 min. op laag vuur. Roer de pesto door de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de carbonarasaus los met het water.
Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, ⅓ van de tomatensaus en de helft van de gerookte zalm. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen. Verdeel hier ⅓ van de tomatensaus over. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en verdeel deze erover. Bestrijk de zalmfilet met ¼ van de carbonarasaus en dek af met ¼ van de lasagnebladen.
Verdeel hier de rest van de tomatensaus en de rest van de gerookte zalm over. Bestrijk de gerookte zalm met ¼ van de carbonarasaus en dek af met de rest van de lasagnebladen.
Verdeel hier de rest van de carbonarasaus over en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 el traditionele olijfolie
750 g romatomaten
4 el rode pesto
225 g verse pastasaus carbonara
4 el kraanwater
12 verse lasagnebladen
200 g gerookte zalm
250 g zalmfilet
75 g geraspte kaas voor pizza
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)