Fusilli met tuinboontjes en parmaham
Aan de slag
Kook de tuinboontjes 3 min. en spoel ze af met koud water. Verwijder de grijze velletjes van de boontjes. Snijd de parmaham in brede repen.
Smelt de boter in een de koekenpan en bak de parmaham in de boter knapperig. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier. Fruit de sjalotten zachtjes 3 min. in de boter. Roer de groene tuinboontjes erdoor en schenk de room in de pan. Breng alles aan de kook en kook de saus zachtjes 2 minuten.
Kook intussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een schaaltje. Giet de pasta af, schep de pasta door de saus en breng het gerecht op smaak met zout en royaal grof gemalen peper.
Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en strooi de repen parmaham erover. Geef de kaas apart erbij.
Fusilli met tuinboontjes en parmaham
voorgerecht
null personen
365 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tuinboontjes 3 min. en spoel ze af met koud water. Verwijder de grijze velletjes van de boontjes. Snijd de parmaham in brede repen.
Smelt de boter in een de koekenpan en bak de parmaham in de boter knapperig. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier. Fruit de sjalotten zachtjes 3 min. in de boter. Roer de groene tuinboontjes erdoor en schenk de room in de pan. Breng alles aan de kook en kook de saus zachtjes 2 minuten.
Kook intussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep enkele eetlepels kookvocht van de pasta in een schaaltje. Giet de pasta af, schep de pasta door de saus en breng het gerecht op smaak met zout en royaal grof gemalen peper.
Voeg als het gerecht iets te droog is, wat van het apart gehouden kookvocht toe. Verdeel het gerecht over 4 diepe warme borden en strooi de repen parmaham erover. Geef de kaas apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g tuinbonen
75 g Parmaham
25 g boter
2 kleine sjalotten
100 ml geslagen room
150 g fusilli
50 g geraspte Parmezaanse kaas