Perline met voorjaarsgroenten
Aan de slag
Halveer de peultjes in de lengte en snijd de worteltjes in plakjes.
Breng intussen in een ruime pan 800 ml water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de peultjes en wortel toe en kook ze zachtjes 3 minuten. Voeg de perline toe en kook de soep nog zachtjes 4 minuten.
Klop de room stijf en schep de kaas en het basilicum erdoor.
Proef en breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de spinazieblaadjes door de soep en schep de soep direct in 4 diepe borden. Schep in elk bord een toef room en geef de rest apart erbij. Lekker met Italiaanse soepstengels.
Perline met voorjaarsgroenten
voorgerecht
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de peultjes in de lengte en snijd de worteltjes in plakjes.
Breng intussen in een ruime pan 800 ml water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de peultjes en wortel toe en kook ze zachtjes 3 minuten. Voeg de perline toe en kook de soep nog zachtjes 4 minuten.
Klop de room stijf en schep de kaas en het basilicum erdoor.
Proef en breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de spinazieblaadjes door de soep en schep de soep direct in 4 diepe borden. Schep in elk bord een toef room en geef de rest apart erbij. Lekker met Italiaanse soepstengels.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g peultjes
100 g worteltjes
2 kruidenbouillontabletten
1 pak perline
100 ml geslagen room
2 el geraspte Parmezaanse kaas
2 el verse basilicum
75 g spinazie