Gegrilde kebab
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in dunne plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.
Zet de ovengrill aan. Meng 4 el olie met de helft van de peterselie, het gehakt, de tomatenpuree, knoflook, ui, koriander, munt, paprikapoeder, pistachenoten, peper en zout. Gril de pompoen ca. 5 min. Verdeel het gehakt in 8 porties en rijg het aan de satéprikkers. Leg de kebab bij de pompoen en gril ca. 6-8 min. Keer regelmatig.
Verdeel de kebab en pompoen over 4 borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Gegrilde kebab
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
8 min. wachten
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in dunne plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.
Zet de ovengrill aan. Meng 4 el olie met de helft van de peterselie, het gehakt, de tomatenpuree, knoflook, ui, koriander, munt, paprikapoeder, pistachenoten, peper en zout. Gril de pompoen ca. 5 min. Verdeel het gehakt in 8 porties en rijg het aan de satéprikkers. Leg de kebab bij de pompoen en gril ca. 6-8 min. Keer regelmatig.
Verdeel de kebab en pompoen over 4 borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pompoen
6 el olijfolie
1 bakje platte peterselie
400 g lamsgehakt
1 blikje tomatenpuree
1 teen knoflook
1 ui
1 bakje koriander
½ bakje munt
1 tl paprikapoeder
1 bakje pistachenoten
Dit heb je nodig
bakpapier
8 satéprikkers