Gegrilde kebab
bewaar
bewaar

Gegrilde kebab

30 min. bereiden / 8 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd de pompoen in dunne plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout.

Zet de ovengrill aan. Meng 4 el olie met de helft van de peterselie, het gehakt, de tomatenpuree, knoflook, ui, koriander, munt, paprikapoeder, pistachenoten, peper en zout. Gril de pompoen ca. 5 min. Verdeel het gehakt in 8 porties en rijg het aan de satéprikkers. Leg de kebab bij de pompoen en gril ca. 6-8 min. Keer regelmatig.

Verdeel de kebab en pompoen over 4 borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

algemeenIs er geen lamsgehakt verkrijgbaar? U kunt voor de kebab ook 400 g rundergehakt gebruiken.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde kebab

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig