Turkse kebabs van lamsgehakt
bewaar
bewaar

Turkse kebabs van lamsgehakt

30 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

In ruime kom gehakt met ei, ui, munt, kaneelpoeder en naar smaak zout en peper tot compact deeg kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen. Handen met water natmaken en elke portie tot een worstje van ca. 2 1/2 cm doorsnede uitrollen. Worstjes elk in 2 stukken snijden, op bord leggen, afdekken en in koelkast 1 uur laten rusten.

Satépennen met olie bestrijken en op elke pen in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes met olie bestrijken. Kebabs op goed ingevet rooster in 10 à 15 min. gaar en goudbruin grillen. Kebabs telkens stukje draaien, zodat kebabs gelijkmatig bruin worden. Pitabroodjes insnijden en op hoekje van rooster lichtbruin grillen. Kebab in broodje leggen en met behulp van broodje worstjes van pen schuiven. Lekker met Turkse yoghurtsaus of tzatziki en Marokkaanse groentesalade (voor recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Turkse kebabs van lamsgehakt

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig