Turkse kebabs van lamsgehakt
Aan de slag
In ruime kom gehakt met ei, ui, munt, kaneelpoeder en naar smaak zout en peper tot compact deeg kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen. Handen met water natmaken en elke portie tot een worstje van ca. 2 1/2 cm doorsnede uitrollen. Worstjes elk in 2 stukken snijden, op bord leggen, afdekken en in koelkast 1 uur laten rusten.
Satépennen met olie bestrijken en op elke pen in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes met olie bestrijken. Kebabs op goed ingevet rooster in 10 à 15 min. gaar en goudbruin grillen. Kebabs telkens stukje draaien, zodat kebabs gelijkmatig bruin worden. Pitabroodjes insnijden en op hoekje van rooster lichtbruin grillen. Kebab in broodje leggen en met behulp van broodje worstjes van pen schuiven. Lekker met Turkse yoghurtsaus of tzatziki en Marokkaanse groentesalade (voor recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Turkse kebabs van lamsgehakt
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In ruime kom gehakt met ei, ui, munt, kaneelpoeder en naar smaak zout en peper tot compact deeg kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen. Handen met water natmaken en elke portie tot een worstje van ca. 2 1/2 cm doorsnede uitrollen. Worstjes elk in 2 stukken snijden, op bord leggen, afdekken en in koelkast 1 uur laten rusten.
Satépennen met olie bestrijken en op elke pen in de lengte 2 worstjes rijgen. Worstjes met olie bestrijken. Kebabs op goed ingevet rooster in 10 à 15 min. gaar en goudbruin grillen. Kebabs telkens stukje draaien, zodat kebabs gelijkmatig bruin worden. Pitabroodjes insnijden en op hoekje van rooster lichtbruin grillen. Kebab in broodje leggen en met behulp van broodje worstjes van pen schuiven. Lekker met Turkse yoghurtsaus of tzatziki en Marokkaanse groentesalade (voor recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g lamsgehakt
1 ei
1 middelgrote ui
½ zakje verse munt
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel olijfolie
4 shoarmabroodjes
Dit heb je nodig
metalen spiesen
barbecue