Caribische ananassalade
Aan de slag
Meng 3 el olie, het limoensap en de bieslook tot een dressing.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in ca. 4 min. uit, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de harde kern van de ananas. Snijd het vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken. Verdeel over 4 borden.
Maak de spinazie aan met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng met het ontbijtspek en de ananas. Verkruimel de geitenkaas erover. Serveer direct. Lekker met gegrilde kipfilet en rijst.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.
Caribische ananassalade
bijgerecht
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng 3 el olie, het limoensap en de bieslook tot een dressing.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in ca. 4 min. uit, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de harde kern van de ananas. Snijd het vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken. Verdeel over 4 borden.
Maak de spinazie aan met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng met het ontbijtspek en de ananas. Verkruimel de geitenkaas erover. Serveer direct. Lekker met gegrilde kipfilet en rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
1 limoen
½ bakje bieslook
1 pakje gerookt ontbijtspek
½ ananas
100 g verse spinazie
200 g geitenkaas