Uit-de-oven paella met chorizo, sperziebonen en olijven
bewaar
bewaar

Uit-de-oven paella met chorizo, sperziebonen en olijven

35 min. bereiden / 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Los het bouillontablet en de saffraan op in 650 ml kokend heet water.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in de paella- of ovenvaste hapjespan. Bak hierin de chorizo zachtjes 3 minuten. Voeg de ui en paprika toe en fruit ze 3 min. mee. Strooi de rijst in de pan en bak de korrels mee tot ze rondom met een laagje olie bedekt zijn.

Voeg de sperziebonen en bouillon toe. Breng alles aan de kook. Dek de pan af met aluminiumfolie of deksel en zet de pan op het rooster in het midden van de oven.

Neem na 15 min. de pan uit de oven en laat hem nog 15 min. staan. Strooi de olijven over de rijst.

algemeenWilt u een diepgeel gekleurde rijst? Voeg dan met de saffraan 1 tl kurkuma (= geelwortel) toe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Uit-de-oven paella met chorizo, sperziebonen en olijven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig