Zeevruchten paella met kip & sperziebonen
Met zo’n kleurrijk gerecht met zeevruchten kun je (wat het weer ook doet) lekker nazomeren.
Aan de slag
Snijd de uien en de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Verhit de olie in de hapjespan en fruit de tomatenpuree 1 min. Voeg de ui, knoflook, sperziebonen en paprika toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipfiletblokjes en paprikapoeder toe en bak 2 min. rondom aan. Voeg de rijst toe, verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er het kokend water bij. Breng aan de kook en laat de paella zonder deksel op de pan ca. 20 min. op laag vuur garen. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de citroen in partjes. Verdeel de paella over borden en verdeel de zeevruchten erover. Serveer met partjes citroen.
Zeevruchten paella met kip & sperziebonen
Met zo’n kleurrijk gerecht met zeevruchten kun je (wat het weer ook doet) lekker nazomeren.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien en de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Verhit de olie in de hapjespan en fruit de tomatenpuree 1 min. Voeg de ui, knoflook, sperziebonen en paprika toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipfiletblokjes en paprikapoeder toe en bak 2 min. rondom aan. Voeg de rijst toe, verkruimel de bouillontablet erboven en schenk er het kokend water bij. Breng aan de kook en laat de paella zonder deksel op de pan ca. 20 min. op laag vuur garen. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de citroen in partjes. Verdeel de paella over borden en verdeel de zeevruchten erover. Serveer met partjes citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
2 tenen knoflook
400 g sperziebonen
2 rode paprika's
2 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree in blik
350 g kipfiletblokjes
4 g gerookte paprikapoeder
300 g risottorijst
1 kippenbouillontablet
900 ml kokend water
1 biologische citroen
300 g verse zeevruchten
Dit heb je nodig
hapjespan