Schorsenerensoep met tuinkers
bewaar
bewaar

Schorsenerensoep met tuinkers

40 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

In droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. In soeppan olijfolie verhitten en ui zachtjes fruiten. Sherry erbij schenken en op matig hoog vuur in ca. 5 minuten laten verdampen. Schorseneren afgieten en door ui scheppen. Gevogeltefond toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Met staafmixer (of in keukenmachine) geheel pureren tot glad gebonden soep. Eventueel verdunnen met wat water.

Soep eventueel opnieuw verwarmen. Slagroom erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Soep nog even goed doorwarmen. Intussen sneetjes brood roosteren en diagonaal doorsnijden. Tuinkers van bedje knippen. 3 Schorsenerensoep in zes warme diepe borden scheppen. In midden toefje tuinkers leggen. Plakjes ham elk in 3 stukken breken en stukken schuin tegen en op tuinkers in soep leggen. Geroosterde brood apart erbij geven.

algemeenU kunt de gevogeltefond ook vervangen door 3/4 liter kippenbouillon van tabletten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Schorsenerensoep met tuinkers

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig