Échte kip met citrusvruchten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bestrooi de kip vanbinnen en vanbuiten met zout en peper. Stop de parten citroen in de buikholte van de kip. Leg de kip op de bakplaat, leg de sinaasappelparten en de takjes kruiden eromheen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kip 10 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 175 °C en rooster de kip in 1 1/4 uur goudbruin en gaar.
Schil de grapefruit met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Roer de grapefruit, sjalot, olijven, olie en peper en zout door elkaar.
Snijd de kip aan tafel in stukken. Schep de grapefruitsalsa erover en leg de geroosterde sinaasappelparten ernaast.
Échte kip met citrusvruchten
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
10 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bestrooi de kip vanbinnen en vanbuiten met zout en peper. Stop de parten citroen in de buikholte van de kip. Leg de kip op de bakplaat, leg de sinaasappelparten en de takjes kruiden eromheen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kip 10 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 175 °C en rooster de kip in 1 1/4 uur goudbruin en gaar.
Schil de grapefruit met een scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Roer de grapefruit, sjalot, olijven, olie en peper en zout door elkaar.
Snijd de kip aan tafel in stukken. Schep de grapefruitsalsa erover en leg de geroosterde sinaasappelparten ernaast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 hele (scharrel)kip
1 citroen
2 sinaasappels
12 g verse Italiaanse kruiden
1 grapefruit
1 sjalot
2 el zwarte olijven
3 el olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier