Rosékip met doperwtjes
Dit is comfort food met een hoofdletter C.
Aan de slag
Bestrooi de drumsticks met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Schep ze uit de pan op een bord.
Snijd de champignons en ui. Bak de champignons in het bakvet op middelhoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan op een ander bord.
Fruit ui, spek en tijm 4 min. in het braadvet. Schenk de rosé in de pan en breng de wijn aan de kook. Leg de drumsticks weer in de pan. Leg de deksel op de pan en stoof de drumsticks 20 minuten. Voeg de doperwten en de gebakken champignons toe en stoof alles nog 5 min. mee.
Breng het gerecht op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het in een mooie schaal of verdeel het over diepe borden. Lekker met aardappelpuree.
Rosékip met doperwtjes
Dit is comfort food met een hoofdletter C.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de drumsticks met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Schep ze uit de pan op een bord.
Snijd de champignons en ui. Bak de champignons in het bakvet op middelhoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan op een ander bord.
Fruit ui, spek en tijm 4 min. in het braadvet. Schenk de rosé in de pan en breng de wijn aan de kook. Leg de drumsticks weer in de pan. Leg de deksel op de pan en stoof de drumsticks 20 minuten. Voeg de doperwten en de gebakken champignons toe en stoof alles nog 5 min. mee.
Breng het gerecht op smaak met peper en eventueel zout. Serveer het in een mooie schaal of verdeel het over diepe borden. Lekker met aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 kipdrumsticks
2 el traditionele olijfolie
250 g kastanjechampignons
1 ui
50 g gerookte spekreepjes
1 el verse tijmblaadjes
250 ml rosé
450 g verse doperwten