Frisse kip met spinaziesalade
Aan de slag
Meng in een bakje de munt met 1 el olie en 1 el azijn. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze in de marinade. Marineer de kip 15 min. op kamertemperatuur.
Meng in een kom de ui met de resterende eetlepel balsamicoazijn en marineer ze 5 minuten. Meng 2 el olie en naar smaak zout en peper door de uien in de kom en schep de spinazie er luchtig door.
Halveer de pistolets in de lengte en bestrijk de snijvlakken met 1 el olie.
Verhit een koekenpan en rooster de snijvlakken van de broodjes goudbruin. Verhit de koekenpan opnieuw en rooster de kipfilets in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
Leg de filets elk op een bord, schep de salade half op de kip en leg de broodjes ernaast.
Frisse kip met spinaziesalade
voorgerecht
null personen
210 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng in een bakje de munt met 1 el olie en 1 el azijn. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze in de marinade. Marineer de kip 15 min. op kamertemperatuur.
Meng in een kom de ui met de resterende eetlepel balsamicoazijn en marineer ze 5 minuten. Meng 2 el olie en naar smaak zout en peper door de uien in de kom en schep de spinazie er luchtig door.
Halveer de pistolets in de lengte en bestrijk de snijvlakken met 1 el olie.
Verhit een koekenpan en rooster de snijvlakken van de broodjes goudbruin. Verhit de koekenpan opnieuw en rooster de kipfilets in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
Leg de filets elk op een bord, schep de salade half op de kip en leg de broodjes ernaast.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el verse munt
3 el olie
2 el witte balsamicoazijn
4 kipfilets
1 rode ui
150 g spinazie
2 pistolets