Kipspiesjes met gazpacho
bewaar
bewaar

Kipspiesjes met gazpacho

Leuk voorgerecht: klassieke Spaanse soep met basilicumyoghurt én gegrilde kip.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de paprika in stukken en snijd de basilicum grof. Pureer de tomaten en paprika met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg 3/4 van de olie, azijn, zout en peper toe. Laat de soep, afgedekt, in de koelkast goed koud worden. Pureer met de staafmixer de basilicum en de yoghurt fijn. Laat de yoghurt ook goed koud worden.

Verhit de grillpan op hoog vuur goed voor. Snijd iedere kipfilet in 3 repen en rijg de repen filet op geweekte satéstokjes. Bestrijk ze met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de spiesjes in ca. 6 min. in de grillpan goudbruin.

Schenk de gazpacho in de glaasjes en schep de basilicumyoghurt erop. Leg 1 kipspiesje op ieder glas en serveer de resterende spiesjes erbij.

algemeenNog lekkerder: maak de gazpacho de dag van tevoren dan kunnen alle smaken goed intrekken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipspiesjes met gazpacho

Leuk voorgerecht: klassieke Spaanse soep met basilicumyoghurt én gegrilde kip.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig