Paprikarijst met kipspiesjes
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de komkommer en dep de komkommerrasp droog met keukenpapier. Schep de yoghurt met zout en peper naar smaak door de komkommer. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en rijg het vlees aan de satéstokjes of barbecuepennen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de spiesjes op matig vuur in 8-10 minuten gaar. Verhit een wok en voeg de rest van de olie toe. Fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 minuten al omscheppend. Verdeel de paprikarijst over 4 (diepe) borden en leg er de kipspiesjes bij. Serveer met de komkommeryoghurt.
Paprikarijst met kipspiesjes
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de komkommer en dep de komkommerrasp droog met keukenpapier. Schep de yoghurt met zout en peper naar smaak door de komkommer. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en rijg het vlees aan de satéstokjes of barbecuepennen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de spiesjes op matig vuur in 8-10 minuten gaar. Verhit een wok en voeg de rest van de olie toe. Fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 minuten al omscheppend. Verdeel de paprikarijst over 4 (diepe) borden en leg er de kipspiesjes bij. Serveer met de komkommeryoghurt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
½ komkommer
150 g Griekse yoghurt
2 x 250 g kipfilet
4 eetlepels olijfolie
1 rode ui
1 zak paprikamix
Dit heb je nodig
satéstokjes
wok