Kipspiesjes met zoete chutney en asperge-rijstsalade
Een smaakexplosie waarbij fris, pittig, zoet en zout om voorrang strijden.
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg de laatste 3 min. toe aan de rijst. Giet af, verdeel over een lage schaal en laat afkoelen. Roer af en toe door om het afkoelen te versnellen.
Snijd ondertussen de kip in stukjes van 2 cm. Schep ze om met 1½ el olie, de currypoeder en peper en eventueel zout. Rijg er 8 spiesen van. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in schuine plakjes. Maak de uien schoon en snijd fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de groene schil van 1 limoen met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in 4 parten.
Schep de komkommer, ui, munt, het limoenrasp en –sap, de rest van de olie en peper en eventueel zout door de rijst met asperges. Serveer de rijstsalade met de kipspiesjes, de mangochutney en limoenpartjes.
Kipspiesjes met zoete chutney en asperge-rijstsalade
Een smaakexplosie waarbij fris, pittig, zoet en zout om voorrang strijden.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg de laatste 3 min. toe aan de rijst. Giet af, verdeel over een lage schaal en laat afkoelen. Roer af en toe door om het afkoelen te versnellen.
Snijd ondertussen de kip in stukjes van 2 cm. Schep ze om met 1½ el olie, de currypoeder en peper en eventueel zout. Rijg er 8 spiesen van. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in schuine plakjes. Maak de uien schoon en snijd fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de groene schil van 1 limoen met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in 4 parten.
Schep de komkommer, ui, munt, het limoenrasp en –sap, de rest van de olie en peper en eventueel zout door de rijst met asperges. Serveer de rijstsalade met de kipspiesjes, de mangochutney en limoenpartjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g wilde en witte rijst
350 g verse groene asperges
400 g kipfilets
3½ (olijf)olie
4 tl hot currypoeder
1 komkommer
2 rode uien
15 g verse munt
2 limoenen