Zuurkoolschotel ham en ananas
bewaar
bewaar

Zuurkoolschotel ham en ananas

Smakelijke combinatie van zuurkool, ham, ananas & ui met aardappelschijfjes. Extra lekker door mosterd & kruidenboter.

10 min. bereiden / 30 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de ananasstukjes ontdooien. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui. Meng de zuurkool met de ui, hamblokjes en de ananasstukjes. Breng op smaak met peper.

Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover. Bestrijk met de mosterd en verdeel de kruidenboter erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 30 min. gaar.

bereidingstipJe kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkoolschotel ham en ananas

Smakelijke combinatie van zuurkool, ham, ananas & ui met aardappelschijfjes. Extra lekker door mosterd & kruidenboter.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig