Zuurkoolsoep
Aan de slag
Verhit de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel lichtbruin kleurt (roux). Roer de melk er door. Voeg hetl water en de zuurkool toe. Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
algemeenLekker als tussendoortje.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Zuurkoolsoep
voorgerecht
null personen
145 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel lichtbruin kleurt (roux). Roer de melk er door. Voeg hetl water en de zuurkool toe. Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g ongezouten roomboter
3 el tarwebloem
300 ml halfvolle melk
250 g zuurkool naturel
300 ml kraanwater
1 el grove Zaanse mosterd