Scharrelkip met sinaasappelvulling
bewaar
bewaar

Scharrelkip met sinaasappelvulling

20 min. bereiden / 1 uur 25 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

voorbereiden Bestrijk de kip met 50 g boter. Bestrooi met peper. Leg hem met de borst naar boven in een met bakpapier beklede braadslee. Bedek de bovenkant met 1½ pakje ontbijtspek (barderen). Steek de helft van de takjes tijm tussen de kip en het spek, zodat de tijm goed aan de zijkant blijft zitten. Snijd de rest van het ontbijtspek fijn. Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood boven een kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2 el sap, het fijngesneden ontbijtspek, de knoflook, de rest van de boter en de olie toe en meng alle ingrediënten. Vul de holte tussen de poten van de kip met het mengsel en de rest van de tijm en bind de poten dicht met keukentouw. Bewaar de kip afgedekt in de koelkast als u deze niet meteen gaat braden. 2 afmaken. Laat de kip in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de kip in ca. 75 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

algemeenU kunt stap 1 al één dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Barderen

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Scharrelkip met sinaasappelvulling

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig