Koolsalade
Liefhebber van knapperig en vol smaken? Dan is dit jouw salade.
Aan de slag
Klop een dressing van de olie en de azijn. Schil en snijd de gember in stukjes en knijp samen met de knoflook door een knoflookpers. Voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de appel ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Snijd de kool en bosui in dunne reepjes. Schep de appel, de kool, de rozijnen en de bosui door de dressing. Laat de salade 10 min. staan om de smaken te laten intrekken.
Koolsalade
Liefhebber van knapperig en vol smaken? Dan is dit jouw salade.
bijgerecht
null personen
235 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Klop een dressing van de olie en de azijn. Schil en snijd de gember in stukjes en knijp samen met de knoflook door een knoflookpers. Voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de appel ongeschild in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Snijd de kool en bosui in dunne reepjes. Schep de appel, de kool, de rozijnen en de bosui door de dressing. Laat de salade 10 min. staan om de smaken te laten intrekken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el traditionele olijfolie
2 el witte wijnazijn
3 cm verse gember
1 jonagold appels
½ gesneden witte kool
3 el blanke rozijnen
1 bosui