Bloemkoolgratin blauwaderkaas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal.
Laat voor een roux de boter in een pan smelten, voeg de bloem in één keer toe en roer met een houten lepel tot de roux lichtbruin begint te kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.
Roer de kaas door de saus en breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de bloemkool en zet de schaal in het midden van de oven. Bak in 30 min. goudbruin en gaar.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
bijgerecht
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal.
Laat voor een roux de boter in een pan smelten, voeg de bloem in één keer toe en roer met een houten lepel tot de roux lichtbruin begint te kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.
Roer de kaas door de saus en breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de bloemkool en zet de schaal in het midden van de oven. Bak in 30 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
50 g boter
50 g bloem
750 ml volle melk
1 pakje Deense blauwaderkaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet