Ratatouilleterrine
Aan de slag
Bekleed de vorm met folie. Snijd de bosui in stukken van 4 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak, in delen, de courgette, aubergine, ui en paprika. Bestrooi met peper en zout.
Verwarm de oven op 180 °C. Vul de vorm met 1/2 van de courgette en aubergine, daarop de bosui, paprika, tomaat en basilicum en tenslotte de rest van de courgette en aubergine. Klop de eieren met knoflook, kruiden en kerrie. Schenk over de groenten. Zet de vorm in de braadslee en schenk er kokend water bij tot hij half in het water staat. Bak in ca. 50 min. gaar.
Laat de terrine iets afkoelen en stort hem op een bord. Verwijder het folie en snijd de terrine in plakken. Lekker met aioli.
Groente in de lengte snijden
Instructievideo - 00:45 min.
Ratatouilleterrine
bijgerecht
null personen
175 kcal
45 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de vorm met folie. Snijd de bosui in stukken van 4 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak, in delen, de courgette, aubergine, ui en paprika. Bestrooi met peper en zout.
Verwarm de oven op 180 °C. Vul de vorm met 1/2 van de courgette en aubergine, daarop de bosui, paprika, tomaat en basilicum en tenslotte de rest van de courgette en aubergine. Klop de eieren met knoflook, kruiden en kerrie. Schenk over de groenten. Zet de vorm in de braadslee en schenk er kokend water bij tot hij half in het water staat. Bak in ca. 50 min. gaar.
Laat de terrine iets afkoelen en stort hem op een bord. Verwijder het folie en snijd de terrine in plakken. Lekker met aioli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakjes bosui
6 el olijfolie
2 courgettes
1 aubergine
1 gele paprika
3 trostomaten
1 bakje basilicum
4 eieren
2 tenen knoflook
1 el provençaalse kruiden
1 tl kerriepoeder
Dit heb je nodig
aluminiumfolie, braadslede, terrine- of cakevorm (ca. 1 1/2 liter)