Japanse rundvleesreepjes met eiermie
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 3 min. Schep de reepjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 1 min. lichtbruin en schud het op een bord.
Roerbak de paksoistelen en de champignons in dezelfde wok in 4-5 min. knapperig en gaar. Schep het paksoiblad erdoor. Voeg de vleesreepjes en de teriyakisaus toe en roerbak nog 1-2 min. Breng op smaak met peper.
Verdeel de mie en de vleesreepjes over 4 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Japanse rundvleesreepjes met eiermie
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 3 min. Schep de reepjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 1 min. lichtbruin en schud het op een bord.
Roerbak de paksoistelen en de champignons in dezelfde wok in 4-5 min. knapperig en gaar. Schep het paksoiblad erdoor. Voeg de vleesreepjes en de teriyakisaus toe en roerbak nog 1-2 min. Breng op smaak met peper.
Verdeel de mie en de vleesreepjes over 4 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak Chinese eiermie
2 el olie
1 schaal runderreepjes naturel
1 el sesamzaad
1 struik paksoi
1 bakje champignons
1 zakje Japanse teriyakisaus