IJstaart met bitterkoekjes en likeur
Aan de slag
Roomijs uit diepvries nemen. In steelpan likeur verwarmen. Bitterkoekjes in kom doen en 1/2 dl warme likeur erover schenken. Bodem van vorm bekleden met plasticfolie. Lange vingers met ongesuikerde zijde kort in rest van warme likeur dopen en met besuikerde zijde rondom tegen wand in vorm zetten. Helft van roomijs in vorm scheppen en gladstrijken. Bitterkoekjes over roomijs verdelen, rest van roomijs erop scheppen en gladstrijken. (Indien lange vingers boven roomijs uitsteken, koekjes met scherp mes tot hoogte van roomijs afsnijden.) IJs tot gebruik (minimaal 1 uur) in diepvries zetten. Met dunschiller over smalle zijde van chocoladereep chocoladekrullen trekken.
IJs uit diepvries nemen. Schaal op vorm leggen, samen keren en ijs uit vorm laten glijden. Plasticfolie verwijderen. Witte-chocoladekrullen over ijstaart verdelen en bestuiven met poedersuiker. IJstaart aan tafel in punten snijden en over vier borden verdelen.
IJstaart met bitterkoekjes en likeur
nagerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Roomijs uit diepvries nemen. In steelpan likeur verwarmen. Bitterkoekjes in kom doen en 1/2 dl warme likeur erover schenken. Bodem van vorm bekleden met plasticfolie. Lange vingers met ongesuikerde zijde kort in rest van warme likeur dopen en met besuikerde zijde rondom tegen wand in vorm zetten. Helft van roomijs in vorm scheppen en gladstrijken. Bitterkoekjes over roomijs verdelen, rest van roomijs erop scheppen en gladstrijken. (Indien lange vingers boven roomijs uitsteken, koekjes met scherp mes tot hoogte van roomijs afsnijden.) IJs tot gebruik (minimaal 1 uur) in diepvries zetten. Met dunschiller over smalle zijde van chocoladereep chocoladekrullen trekken.
IJs uit diepvries nemen. Schaal op vorm leggen, samen keren en ijs uit vorm laten glijden. Plasticfolie verwijderen. Witte-chocoladekrullen over ijstaart verdelen en bestuiven met poedersuiker. IJstaart aan tafel in punten snijden en over vier borden verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bak roomijs met bitterkoekjes
150 ml bitterkoekjeslikeur
6 bitterkoekjes
100 g lange vingers
1 reep witte chocolade
2 eetlepels poedersuiker
Dit heb je nodig
plasticfolie
hoge, ronde vorm à inhoud ca. 1 liter