Gehaktbrood met cherrytomaten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn of verkruimel ze in een plastic zak met een deegroller.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Laat even afkoelen.
Meng het gehakt met de beschuitkruimels, de ui, de crème fraîche, 1 el komijn en peper en zout naar smaak. Vorm er een ovaal 'brood' van en leg het in de ovenschaal.
Meng de tomatenblokjes met de rest van de olie en komijn, cherrytomaten, knoflook, azijn en suiker. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de saus over het gehaktbrood. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Gehaktbrood met cherrytomaten
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn of verkruimel ze in een plastic zak met een deegroller.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Laat even afkoelen.
Meng het gehakt met de beschuitkruimels, de ui, de crème fraîche, 1 el komijn en peper en zout naar smaak. Vorm er een ovaal 'brood' van en leg het in de ovenschaal.
Meng de tomatenblokjes met de rest van de olie en komijn, cherrytomaten, knoflook, azijn en suiker. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de saus over het gehaktbrood. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 volkoren beschuiten
4 el olijfolie
2 uien
2 x 300 g gehakt
2 el crème fraîche
1 el gemalen komijn (djinten)
1 blik tomatenblokjes
1 bakje cherrytomaten
1 teen knoflook
1 el rodewijnazijn
2 tl bruine basterdsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine, ovale ovenschaal van 30 cm, ingevet