Geroosterde gemberspruitjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de spruitjes 3 min. in water met wat zout. Giet ze af. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de spruitjes en de ui erover.
Snijd de gember fijn en schep met de appel door de spruitjes. Sprenkel de olie erover en bestrooi met de koriander en peper en zout naar smaak. Zet de bakplaat in de oven en rooster de spruitjes in ca. 20 min. gaar.
Neem de spruitjes uit de oven en maal er naar smaak chilipeper over. Lekker met gebakken ribkarbonades en aardappelpuree.
Geroosterde gemberspruitjes
bijgerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de spruitjes 3 min. in water met wat zout. Giet ze af. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de spruitjes en de ui erover.
Snijd de gember fijn en schep met de appel door de spruitjes. Sprenkel de olie erover en bestrooi met de koriander en peper en zout naar smaak. Zet de bakplaat in de oven en rooster de spruitjes in ca. 20 min. gaar.
Neem de spruitjes uit de oven en maal er naar smaak chilipeper over. Lekker met gebakken ribkarbonades en aardappelpuree.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruitjes
1 zoete ui
2 cm verse gember
1 Elstar appel
3 el traditionele olijfolie
1 tl Ketoembar gemalen koriander
1 tl gemalen chilipeper
Dit heb je nodig
bakpapier