Gevulde paprika's
De schil van de paprika wordt in de oven zachter en zoeter. De perfecte match met de vulling van zo'n klassieke gevulde paprika.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout.
Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar.
Gevulde paprika’s
Instructievideo - 02:45 min.
Gevulde paprika's
De schil van de paprika wordt in de oven zachter en zoeter. De perfecte match met de vulling van zo'n klassieke gevulde paprika.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout.
Vul de paprika's met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode paprika's
1 ui
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
300 g witte rijst 1 minuut
198 g mais in blik
1 el pikante paprikapoeder
1 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
bakpapier