Pasta met bacon en witlof-peersalade
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde peren in schijfjes. Snijd de onderkanten van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Snijd de stronken in de lengte in fijne repen. Meng de mayonaise in een schaal met 2 el water. Schep het witlof en de peer erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de bacon 2-3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en zout.
Meng de spaghetti met de roomsaus. Verdeel over 4 diepe borden. Serveer met de witlof-peersalade.
Pasta met bacon en witlof-peersalade
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde peren in schijfjes. Snijd de onderkanten van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Snijd de stronken in de lengte in fijne repen. Meng de mayonaise in een schaal met 2 el water. Schep het witlof en de peer erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de bacon 2-3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en zout.
Meng de spaghetti met de roomsaus. Verdeel over 4 diepe borden. Serveer met de witlof-peersalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
2 conference peren
750 g witlof
2 el mayonaise
1 el olijfolie
2 pakjes bakbacon
150 ml kookroom
1 tl gebroken rozemarijn