Vanillevijgen op brandewijn
Aan de slag
Was de inmaakpot goed om.
Stop de vijgen met de suiker en anijssterren in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig.
Serveer de vijgen in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. Serveer ze bij kaneelijs, bij biefstuk of als zoete verrassing bij een stukje oude boerenkaas.
Vanillevijgen op brandewijn
null personen
250 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Was de inmaakpot goed om.
Stop de vijgen met de suiker en anijssterren in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig.
Serveer de vijgen in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. Serveer ze bij kaneelijs, bij biefstuk of als zoete verrassing bij een stukje oude boerenkaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gewelde vijgen
125 g kristalsuiker
4 anijssterren
500 ml brandewijn (slijter)
Dit heb je nodig
weckpot (inhoud 1 liter)