Rode vruchten op brandewijn
Aan de slag
Snijd de gele schil dun van de citroen. Was de inmaakpot goed om.
Stop de vruchten met de suiker en de citroenschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig. 3 Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje. Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.
Rode vruchten op brandewijn
null personen
295 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de gele schil dun van de citroen. Was de inmaakpot goed om.
Stop de vruchten met de suiker en de citroenschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig. 3 Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje. Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
1 zakje gedroogd roodfruit
150 g kristalsuiker
500 ml brandewijn (slijter)
Dit heb je nodig
inmaakpot (inhoud ca. 750 ml)