Boterhart
Verras je lief met dit boterhart. Knapperig van buiten, heerlijk smeuïg van binnen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken op een stuk karton een hart van ongeveer 25 cm hoog en 20 cm breed en knip uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen. Splits de eieren en klop de eidooiers in een kom los met de melk. Kneed de helft van het eimengsel met de amandelspijs en het citroenrasp.
Stapel 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 26 cm. Herhaal met de rest van het bladerdeeg. Leg het kartonnen hart op een deeglap en snijd het met een scherp mes uit. Maak zo nog een hart. Leg 1 hart op de bakplaat.
Verdeel de amandelspijs op het deeg, maar laat een rand van ca. 2 cm rondom vrij. Bestrijk het deeg rondom wat eimengsel. Leg het tweede hart erop en druk de randen goed aan. Bestrijk het hart met de rest van het eimengsel.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat het hart op een rooster afkoelen.
Boterhart
Instructievideo - 03:34 min.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Boterhart
Verras je lief met dit boterhart. Knapperig van buiten, heerlijk smeuïg van binnen.
null porties
195 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken op een stuk karton een hart van ongeveer 25 cm hoog en 20 cm breed en knip uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen. Splits de eieren en klop de eidooiers in een kom los met de melk. Kneed de helft van het eimengsel met de amandelspijs en het citroenrasp.
Stapel 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 26 cm. Herhaal met de rest van het bladerdeeg. Leg het kartonnen hart op een deeglap en snijd het met een scherp mes uit. Maak zo nog een hart. Leg 1 hart op de bakplaat.
Verdeel de amandelspijs op het deeg, maar laat een rand van ca. 2 cm rondom vrij. Bestrijk het deeg rondom wat eimengsel. Leg het tweede hart erop en druk de randen goed aan. Bestrijk het hart met de rest van het eimengsel.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat het hart op een rooster afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
450 g amandelspijs
2 el halfvolle melk
2 middelgrote scharreleieren
1 el tarwebloem
10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
Dit heb je nodig
stuk karton
bakpapier