Aardbeientaart
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg ⅔ van de plakjes bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Snijd de rest van de plakjes elk in 5 reepjes. Vorm met 8 reepjes een opstaand randje aan het bladerdeeg. Bak de bodem in het midden van de oven ca. 10 min.
Boen ⅔ van de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers alle vruchten uit. Zeef het sap. Klop de eieren los. Meng 2 el rasp (per taart), de eieren en suiker door de amandelspijs. Neem de bodem uit de oven en verdeel het spijsmengsel erover. Zet de oven op 200 °C en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan, knijp de gelatine uit en los op in het sap. Laat 20 min. staan tot het begint te geleren. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Verdeel de aardbeien over de bodem en schenk het sap erover. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Aardbeientaart
null personen
395 kcal
40 min. bereiden
140 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg ⅔ van de plakjes bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Snijd de rest van de plakjes elk in 5 reepjes. Vorm met 8 reepjes een opstaand randje aan het bladerdeeg. Bak de bodem in het midden van de oven ca. 10 min.
Boen ⅔ van de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers alle vruchten uit. Zeef het sap. Klop de eieren los. Meng 2 el rasp (per taart), de eieren en suiker door de amandelspijs. Neem de bodem uit de oven en verdeel het spijsmengsel erover. Zet de oven op 200 °C en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 1 uur afkoelen.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan, knijp de gelatine uit en los op in het sap. Laat 20 min. staan tot het begint te geleren. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Verdeel de aardbeien over de bodem en schenk het sap erover. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
3 perssinaasappels
2 middelgrote scharreleieren
50 g lichtbruine basterdsuiker
300 g amandelspijs
3 blaadjes gelatine
500 g verse aardbeien
Dit heb je nodig
bakpapier