Zwitserse aardappelpoffertjes
Aan de slag
Maak in een kom de aardappelen met een vork heel fijn en meng het ei met 100 g bloem en de boter erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Meng alles tot een fijn deeg.
Verdeel het deeg in 8 stukken. Strooi de rest van de bloem op het werkvlak en rol de stukken deeg hierop tot rollen van 2 cm dik. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik.
Verwarm de grill van de oven voor. Kook de aardappelpoffertjes in een pan met ruim kokend water met zout in ca. 2 min. gaar. Ze komen dan bovendrijven. Laat de aardappelpoffertjes in een vergiet uitlekken.
Spreid de aardappelpoffertjes in de ovenschaal uit en strooi de kaas erover. Schuif het schaaltje onder de hete grill en laat de kaas in 2 min. smelten.
Zwitserse aardappelpoffertjes
bijgerecht
null personen
730 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak in een kom de aardappelen met een vork heel fijn en meng het ei met 100 g bloem en de boter erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Meng alles tot een fijn deeg.
Verdeel het deeg in 8 stukken. Strooi de rest van de bloem op het werkvlak en rol de stukken deeg hierop tot rollen van 2 cm dik. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik.
Verwarm de grill van de oven voor. Kook de aardappelpoffertjes in een pan met ruim kokend water met zout in ca. 2 min. gaar. Ze komen dan bovendrijven. Laat de aardappelpoffertjes in een vergiet uitlekken.
Spreid de aardappelpoffertjes in de ovenschaal uit en strooi de kaas erover. Schuif het schaaltje onder de hete grill en laat de kaas in 2 min. smelten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kruimige aardappelen
2 eieren
125 g bloem
30 g boter
0 nootmuskaat
50 g geraspte
Dit heb je nodig
kleine ovenschaal, ingevet