Zwitserse kaassoep
bewaar
bewaar

Zwitserse kaassoep

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

In (soep)pan boter verhitten, ui 1 minuut zachtjes fruiten. Bloem en dragon toevoegen en 1 minuut meebakken (bloem mag niet donker kleuren). Scheutje voor scheutje melk toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Kruidenbouillontabletten erboven verkruimelen. Wijn en 1 1/2 liter kokend water toevoegen en soep aan de kook brengen. Kaas in gedeelten door soep mengen en al roerend laten smelten. Blijven roeren tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Op smaak brengen met peper. Eventueel citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt. Slagroom halfstijf kloppen. Soep overdoen in terrine en op rechaud warmhouden. Slagroom en rucola in kommetjes op buffet zetten, voor garnering.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zwitserse kaassoep

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig