Cashewnotensoep
Aan de slag
Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen. Lekker met geroosterd witbrood.
Cashewnotensoep
voorgerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknippen. Lekker met geroosterd witbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels bleekselderij
100 g ongezouten cashewnoten
35 g boter
25 g bloem
2 kruidenbouillontabletten
1 bekertje slagroom
125 ml droge witte wijn
0 zout en peper
½ zakje verse bieslook
Dit heb je nodig
keukenmachine