Romige kaassoep
Schreeuwt alles in jou altijd om kaas? Mooi, dan zit je met deze romige kaassoep van extra belegen Beemsterkaas en gorgonzola goed.
Aan de slag
Snijd de sjalotten in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot in 10 min. op middelhoog vuur gaar en zacht. Voeg na 5 min. de knoflook toe. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Schep uit de pan en houd apart.
Rasp ondertussen de kaas en verkruimel de gorgonzola.
Smelt de boter in een soeppan en roer er met een garde de bloem door. Voeg beetje bij beetje de wijn toe en roer goed. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg het water en de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook.
Zet het vuur laag en strooi beide soorten kaas in de pan. Roer met een garde tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de soep over soepborden en verdeel de sjalot erover.
Romige kaassoep
Schreeuwt alles in jou altijd om kaas? Mooi, dan zit je met deze romige kaassoep van extra belegen Beemsterkaas en gorgonzola goed.
voorgerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot in 10 min. op middelhoog vuur gaar en zacht. Voeg na 5 min. de knoflook toe. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Schep uit de pan en houd apart.
Rasp ondertussen de kaas en verkruimel de gorgonzola.
Smelt de boter in een soeppan en roer er met een garde de bloem door. Voeg beetje bij beetje de wijn toe en roer goed. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg het water en de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook.
Zet het vuur laag en strooi beide soorten kaas in de pan. Roer met een garde tot de kaas is gesmolten.
Verdeel de soep over soepborden en verdeel de sjalot erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
200 g extra belegen kaas
50 g gorgonzola
30 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
200 ml droge witte wijn
1 bospaddenstoelenbouillonblokje
500 ml kraanwater
250 ml verse slagroom