Mosterdsoep
Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.
Aan de slag
Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn. Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.
Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren. Voeg 300 ml water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.
Voeg de bouillontabletten, wijn en nog 400 ml water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.
Mosterdsoep
Mosterdsoep is eigenlijk zo gemaakt. Een gevalletje ‘kleine moeite, groot effect’. Lekker bij geroosterd brood met spek.
voorgerecht
null personen
225 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn. Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.
Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren. Voeg 300 ml water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.
Voeg de bouillontabletten, wijn en nog 400 ml water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 prei
1 teen knoflook
1 sjalot
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
700 ml kraanwater
1½ kippenbouillontablet
100 ml droge witte wijn
100 ml verse slagroom
2 el dijonmosterd
1 tl kristalsuiker
2 takjes verse peterselie