Pompoensoep met basilicum
Als je het over comfort food hebt, heb je het over pompoensoep. Toch?
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en schil de parten met een scherp mes. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dunne ringen.
Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de kerrie 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en prei toe en bak al omscheppend 5 min. Voeg de wijn, het water en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Snijd het basilicum in reepjes. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het basilicum.
Pompoensoep maken
Instructievideo - 02:27 min.
Pompoensoep met basilicum
Als je het over comfort food hebt, heb je het over pompoensoep. Toch?
voorgerecht
null personen
135 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en schil de parten met een scherp mes. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dunne ringen.
Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de kerrie 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en prei toe en bak al omscheppend 5 min. Voeg de wijn, het water en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Snijd het basilicum in reepjes. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het basilicum.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g biologische pompoenen
1 biologische prei
25 g biologische ongezouten roomboter
1 tl kerriepoeder
50 ml droge witte wijn
800 ml kraanwater
2 kippenbouillontabletten
7½ g verse basilicum
2 el biologische crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer