Citroensorbet
bewaar
bewaar

Citroensorbet

15 min. bereiden / 12 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de schil dun van 2 citroenen. Pers alle citroenen uit en meet in een maatbeker 75 ml sap af. Verwarm in een pan het citroensap met de suiker en 300 ml water al roerend tot de suiker opgelost is. Neem de pan van het vuur. Leg de takjes munt en de citroenschil in het sap en laat de smaken in de koel­kast in ca. 12 uur intrekken.

Neem de takjes uit de drank en zeef de drank boven een kan.

Schep in 4 longdrinkglazen geschaafd ijs of ijsblokjes. Verdeel het sap over de glazen en schenk daarop het bronwater. Zet in elk glas een roerstaafje.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Citroensorbet

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig