Citroensorbet
Aan de slag
Rasp de schil dun van 2 citroenen. Pers alle citroenen uit en meet in een maatbeker 75 ml sap af. Verwarm in een pan het citroensap met de suiker en 300 ml water al roerend tot de suiker opgelost is. Neem de pan van het vuur. Leg de takjes munt en de citroenschil in het sap en laat de smaken in de koelkast in ca. 12 uur intrekken.
Neem de takjes uit de drank en zeef de drank boven een kan.
Schep in 4 longdrinkglazen geschaafd ijs of ijsblokjes. Verdeel het sap over de glazen en schenk daarop het bronwater. Zet in elk glas een roerstaafje.
Citroensorbet
null porties
55 kcal
15 min. bereiden
12 min. wachten
Aan de slag
Rasp de schil dun van 2 citroenen. Pers alle citroenen uit en meet in een maatbeker 75 ml sap af. Verwarm in een pan het citroensap met de suiker en 300 ml water al roerend tot de suiker opgelost is. Neem de pan van het vuur. Leg de takjes munt en de citroenschil in het sap en laat de smaken in de koelkast in ca. 12 uur intrekken.
Neem de takjes uit de drank en zeef de drank boven een kan.
Schep in 4 longdrinkglazen geschaafd ijs of ijsblokjes. Verdeel het sap over de glazen en schenk daarop het bronwater. Zet in elk glas een roerstaafje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 citroenen
60 g suiker
5 takjes munt
0 bronwater
0 ijs