Omeletrolletjes met nori en zalm
Ze lijken dan wel op sushi, maar deze rolletjes met zeewier en pittige wasabiroom mogen ook gewoon bij het ontbijt.
Aan de slag
Klop in een kom met een garde de eieren en melk los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 1/3 van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep 1/4 van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.
Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin. Bak hierna met 2/3 van de boter en de rest van het beslag nog drie omeletten.
Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak. Roer de zure room en wasabi door elkaar. Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten. Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover. Rol de omeletten strak op en snijd ze schuin doormidden.
Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.
Omeletrolletjes met nori en zalm
Ze lijken dan wel op sushi, maar deze rolletjes met zeewier en pittige wasabiroom mogen ook gewoon bij het ontbijt.
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop in een kom met een garde de eieren en melk los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 1/3 van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep 1/4 van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien.
Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin. Bak hierna met 2/3 van de boter en de rest van het beslag nog drie omeletten.
Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak. Roer de zure room en wasabi door elkaar. Verdeel de wasabiroom gelijkmatig over de omeletten. Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover. Rol de omeletten strak op en snijd ze schuin doormidden.
Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
2 el halfvolle melk
30 g ongezouten roomboter
4 el zure room
1 tl wasabipaste
4 norivellen
150 g gerookte zalm
50 ml Japanse sojasaus