Paasbrood zonder spijs
Heerlijk met een klontje bij het ontbijt, de brunch, de koffie én de thee.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het cakemeel met het bakpoeder en een 1/2 tl zout boven een kom. Hak de bigarreux fijn. Roer de rozijnen, bigarreaus, citroenschil en suiker erdoor.
Klop het ei los. Maak een kuiltje in het midden van de cakemeel en schenk hier het ei en de karnemelk in. Kneed dit met de mixer met kneedhaken door elkaar.
Neem het deeg uit de kom en kneed het met de handen, die eerst met bloem zijn bestrooid, nog een minuut door. Vet de cakevorm in. Druk het deeg in de ingevette vorm.
Bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat het brood op een taartrooster afkoelen. Pak het brood in folie en bewaar het tot gebruik.
Paasbrood zonder spijs
Heerlijk met een klontje bij het ontbijt, de brunch, de koffie én de thee.
nagerecht
null porties
95 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het cakemeel met het bakpoeder en een 1/2 tl zout boven een kom. Hak de bigarreux fijn. Roer de rozijnen, bigarreaus, citroenschil en suiker erdoor.
Klop het ei los. Maak een kuiltje in het midden van de cakemeel en schenk hier het ei en de karnemelk in. Kneed dit met de mixer met kneedhaken door elkaar.
Neem het deeg uit de kom en kneed het met de handen, die eerst met bloem zijn bestrooid, nog een minuut door. Vet de cakevorm in. Druk het deeg in de ingevette vorm.
Bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat het brood op een taartrooster afkoelen. Pak het brood in folie en bewaar het tot gebruik.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g cakemeel
2 tl bakpoeder
75 g rozijnen
50 g bigarreaux
1 tl geraspte citroenschil
4 el kristalsuiker
1 middelgroot ei
200 ml karnemelk
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
cakevorm (1.5 liter)
vershoudfolie