Vanillevingers
Zelf gebakken traktatie voor bij de thee of als nagerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten los. Klop in een ruime kom de boter met de gezeefde poedersuiker tot het mengsel licht van kleur en luchtig is. Roer vervolgens de eiwitten beetje bij beetje door het mengsel. Spatel de bloem luchtig door het beslag.
Schep het beslag in de spuitzak. Spuit op enige afstand van elkaar reepjes beslag van 8 cm lang en 1 cm breed op het bakpapier. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de koekjes in ca. 20 min. heel lichtbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
Vanillevingers
Zelf gebakken traktatie voor bij de thee of als nagerecht.
nagerecht
null porties
50 kcal
5 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten los. Klop in een ruime kom de boter met de gezeefde poedersuiker tot het mengsel licht van kleur en luchtig is. Roer vervolgens de eiwitten beetje bij beetje door het mengsel. Spatel de bloem luchtig door het beslag.
Schep het beslag in de spuitzak. Spuit op enige afstand van elkaar reepjes beslag van 8 cm lang en 1 cm breed op het bakpapier. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de koekjes in ca. 20 min. heel lichtbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eiwitten
100 g ongezouten roomboter
80 g poedersuiker
16 g vanillesuiker
100 g tarwebloem
Dit heb je nodig
bakpapier
spuitzak met gladde spuitmond