Kruidkoek met rozijnen
Stel je even voor hoe je keuken zal ruiken als deze koek in de oven staat en je begint meteen met bakken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom volkorenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden,kaneelpoeder en zout. Rasp boven de kom de oranje schil dun van de sinaasappel. Breek het ei boven de kom en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het beslag glad is. Schep de rozijnen door het beslag. Vet de vorm in. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de koek 1 uur.
Steek een satéstokje in de koek. Komt dit er droog uit, dan is de koek gaar. Bak de koek anders nog 10 tot 15 min. en controleer de koek nogmaals. Laat de kruidkoek ca. 10 min. afkoelen, keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.
Kruidkoek met rozijnen
Stel je even voor hoe je keuken zal ruiken als deze koek in de oven staat en je begint meteen met bakken.
nagerecht
null porties
145 kcal
15 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom volkorenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden,kaneelpoeder en zout. Rasp boven de kom de oranje schil dun van de sinaasappel. Breek het ei boven de kom en voeg de stroop toe. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Blijf roeren tot het beslag glad is. Schep de rozijnen door het beslag. Vet de vorm in. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de koek 1 uur.
Steek een satéstokje in de koek. Komt dit er droog uit, dan is de koek gaar. Bak de koek anders nog 10 tot 15 min. en controleer de koek nogmaals. Laat de kruidkoek ca. 10 min. afkoelen, keer hem op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250 g donkere basterdsuiker
1 el koekkruiden
1 tl kaneelpoeder
1 mespunt zout
1 medium handsinaasappel
1 middelgroot scharrelei
1 el schenkstroop
200 ml halfvolle melk
200 g rozijnen
Dit heb je nodig
cakevorm (ca. 2 liter)
satéstokje