Kruidkoek met gember en rozijnen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en –rasp. Laat afkoelen. Meng de koekkruiden met het meel, het bakpoeder en de suiker. Breek het ei erboven en voeg de stroop en melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Roer de gember en de rozijnen met het sap door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm 1 richel onder het midden van de oven. Bak in ca. 75 min. de koek bruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
De kruidkoek wordt nog lekkerder als je deze 1 dag laat rusten. Verpak in aluminiumfolie.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Kruidkoek met gember en rozijnen
nagerecht
null porties
145 kcal
20 min. bereiden
165 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verwarm in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en –rasp. Laat afkoelen. Meng de koekkruiden met het meel, het bakpoeder en de suiker. Breek het ei erboven en voeg de stroop en melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Roer de gember en de rozijnen met het sap door het beslag. Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm 1 richel onder het midden van de oven. Bak in ca. 75 min. de koek bruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
De kruidkoek wordt nog lekkerder als je deze 1 dag laat rusten. Verpak in aluminiumfolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
250 g rozijnen
2 el koek en speculaaskruiden
300 g volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250 g donkere basterdsuiker
1 ei
2 el keukenstroop
200 ml melk
6 bolletjes stemgember
0 boter
Dit heb je nodig
cakevorm inhoud ca. 2 liter, ingevet