Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)
Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert.
Aan de slag
Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met het water in een pan. Hak de chocolade grof. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde. Verdeel de gepocheerde peren over de borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)
Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert.
nagerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met het water in een pan. Hak de chocolade grof. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde. Verdeel de gepocheerde peren over de borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Conference handperen
300 g kristalsuiker
500 ml water
75 g pure chocolade
125 ml verse slagroom
4 bollen vanilleroomijs