Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)
bewaar
bewaar

Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)

Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Schil de peren met een dunschiller. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Doe de suiker met het water in een pan. Hak de chocolade grof. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen. Leg de peren in de suikersiroop en houd 5 min. tegen de kook aan. Schep de peren op een bord en laat afkoelen.

Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme room. Roer de chocoladesaus door met een garde. Verdeel de gepocheerde peren over de borden en schep er een bol vanilleroomijs bij. Schenk de warme chocoladesaus erover en serveer direct.

bereidingstipU kunt de peren 's ochtends al bereiden. Maak de saus vlak voor serveren.
variatietipVoeg aan het suikerwater 4 kruidnagels, 1 kaneelstokje en 2 reepjes sinaasappelschil toe voor een kruidig accent.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)

Gepocheerde peer met een warme romige chocoladesaus: dit is het perfecte dessert.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig