Provençaalse vissersstoofpot
Aan de slag
Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de aardappel en de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes stoven.
Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg toe.
Voeg na 5 min. de ongepelde garnalen, de mosselen en de olijven toe. Laat de mosselschelpen op hoog vuur afgedekt in ca. 6 min. opengaan. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met knapperig stokbrood.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Provençaalse vissersstoofpot
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de aardappel en de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes stoven.
Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg toe.
Voeg na 5 min. de ongepelde garnalen, de mosselen en de olijven toe. Laat de mosselschelpen op hoog vuur afgedekt in ca. 6 min. opengaan. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met knapperig stokbrood.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aardappelen
4 el olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 blikken tomatenblokjes
1 sinaasappel
2 laurierblaadjes
250 g zalmfilets
250 g kabeljauwfilets
8 reuzengarnalen
1 kg verse mosselen
1 potje zwarte olijven