Cassoulet terrine
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle worsten behalve de rookworst in de ovenschaal en laat ze in 15 min. in de oven gaar worden.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de prei in de lengte tot halverwege in. Haal de preibladeren voorzichtig los van elkaar en spoel ze schoon. Gebruik alleen de mooie, hele bladeren. Snijd de ronde buitenkant van de winterpeen recht af. Snijd de wortel in de lengte twee keer doormidden, zodat je vier vierkante repen hebt. Blancheer in het kokende water de prei-bladeren 2 min. en de wortel 4 min. Laat afkoelen in koud water.
Bekleed de terrine- of cakevorm helemaal met plakjes katenspek: laat de plakjes elkaar overlappen en aan alle kanten minimaal 5 cm over de rand naar buiten hangen.
Halveer de rookworst en snijd de achterham in 3 repen. Rol de helft van de worsten uit de oven in preibladeren. Schik alle worsten, de wortelrepen, de achterhamrepen en de bonen in de terrinevorm voorzichtig strak tegen elkaar.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen de vleesfond in een pan tot deze handwarm is. Los de gelatine erin op. Verdeel de fond voorzichtig over de terrine. Vouw de plakjes katenspek over de terrine. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vorm voor serveren even in heet water, zodat je de terrine gemakkelijk kunt storten. Snijd de terrine in 16 plakken. Serveer 2 plakken per persoon. Lekker met knapperig brood.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Cassoulet terrine
voorgerecht
null personen
520 kcal
35 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle worsten behalve de rookworst in de ovenschaal en laat ze in 15 min. in de oven gaar worden.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de prei in de lengte tot halverwege in. Haal de preibladeren voorzichtig los van elkaar en spoel ze schoon. Gebruik alleen de mooie, hele bladeren. Snijd de ronde buitenkant van de winterpeen recht af. Snijd de wortel in de lengte twee keer doormidden, zodat je vier vierkante repen hebt. Blancheer in het kokende water de prei-bladeren 2 min. en de wortel 4 min. Laat afkoelen in koud water.
Bekleed de terrine- of cakevorm helemaal met plakjes katenspek: laat de plakjes elkaar overlappen en aan alle kanten minimaal 5 cm over de rand naar buiten hangen.
Halveer de rookworst en snijd de achterham in 3 repen. Rol de helft van de worsten uit de oven in preibladeren. Schik alle worsten, de wortelrepen, de achterhamrepen en de bonen in de terrinevorm voorzichtig strak tegen elkaar.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen de vleesfond in een pan tot deze handwarm is. Los de gelatine erin op. Verdeel de fond voorzichtig over de terrine. Vouw de plakjes katenspek over de terrine. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vorm voor serveren even in heet water, zodat je de terrine gemakkelijk kunt storten. Snijd de terrine in 16 plakken. Serveer 2 plakken per persoon. Lekker met knapperig brood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 Catalaanse braadworsten
5 varkenschipolata's
4 braadworsten
1 prei
250 g winterpeen
250 g katenspek
250 g Gelderse rookworsten
100 g achterham
425 g Spaanse reuzebonen in blik
4 blaadjes witte gelatine
380 ml vleesfond
Dit heb je nodig
cakevorm