Vegetarische saté met selderij-appelsalade
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde appel in plakjes. Roer in een schaal de slasaus glad met 11/2 el water. Meng de bleekselderij en de ui erdoor en breng de salade op smaak met peper en zout.
Rijg de gegrilde stukjes aan satéstokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de saté 2-3 min., draai regelmatig met een kooktang. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm de saus 4-5 min. op matig vuur. 3 Verdeel de rijst met vegetarische saté over 4 borden. Schep de salade erbij.
Vegetarische saté met selderij-appelsalade
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde appel in plakjes. Roer in een schaal de slasaus glad met 11/2 el water. Meng de bleekselderij en de ui erdoor en breng de salade op smaak met peper en zout.
Rijg de gegrilde stukjes aan satéstokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de saté 2-3 min., draai regelmatig met een kooktang. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm de saus 4-5 min. op matig vuur. 3 Verdeel de rijst met vegetarische saté over 4 borden. Schep de salade erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
2 elstar appels
3 el slasaus
1 struik bleekselderij
1 rode ui
2 schaaltjes gegrilde stukjes
2 el olie
1 pot roerbaksaus
Dit heb je nodig
satéstokjes