Haringovenschotel
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Haringen schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. In ovenschaal laagje aardappel, laagje haring met ui en laagje kappertjes leggen. 2 dl warm water toevoegen. Rest van boter smelten. Gesmolten boter over schotel schenken en bestrooien met paneermeel. Schotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen sla schoonmaken, wassen en in stukken scheuren. Sla vermengen met dressing en bij ovenschotel serveren.
Haringovenschotel
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Haringen schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. In ovenschaal laagje aardappel, laagje haring met ui en laagje kappertjes leggen. 2 dl warm water toevoegen. Rest van boter smelten. Gesmolten boter over schotel schenken en bestrooien met paneermeel. Schotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen sla schoonmaken, wassen en in stukken scheuren. Sla vermengen met dressing en bij ovenschotel serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zoute haringen
1 ui
100 g boter of margarine
2 zakken voorgekookte aardappelgolfjes
2 eetlepels kappertjes
25 g kruidenpaneermeel
1 kropsla
4 eetlepels yoghurtdressing
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter