Mediterraan stokje met kaas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bereid de ribbelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rijg ondertussen het vlees aan de 8 satéstokjes en bestrooi de spiesjes met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spiesjes 4 min. Neem uit de pan.
Fruit in hetzelfde bakvet de uiringen 6 min. tot ze lichtbruin zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg 150 ml water, de oregano en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag. Leg de spiesjes tussen de uien en stoof het vlees met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
Leg de spiesjes op 4 borden. Serveer met de ribbelpartjes en de komkommer. Verkruimel de kaas erover. Lekker met gekookt witlof.
Mediterraan stokje met kaas
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bereid de ribbelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rijg ondertussen het vlees aan de 8 satéstokjes en bestrooi de spiesjes met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spiesjes 4 min. Neem uit de pan.
Fruit in hetzelfde bakvet de uiringen 6 min. tot ze lichtbruin zijn. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg 150 ml water, de oregano en peper en zout naar smaak toe. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag. Leg de spiesjes tussen de uien en stoof het vlees met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
Leg de spiesjes op 4 borden. Serveer met de ribbelpartjes en de komkommer. Verkruimel de kaas erover. Lekker met gekookt witlof.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak gekruide ribbel partjes met knoflook en rozemarijn
400 g hamlappen
2 el olijfolie
3 uien
1 blikje tomatenpuree
2 tl gedroogde oregano
1 komkommer
½ pakje witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
satéstokjes