Lauwwarme bonensalade met tonijn
Aan de slag
Kook de sperziebonen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van 1 blikje tonijn af in een saladekom. Klop de azijn en 2 eetlepels olijfolie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en zout en schep er 1 eetlepel bieslook door, samen met de stukjes tomaat en de reuzenbonen. Laat het overgebleven blikje tonijn uitlekken. Giet de sperziebonen af en schep ze met de aardappelpartjes door de salade. Verdeel de salade over 4 diepe borden en leg de tonijn erop. Strooi de bieslook erover.
Lauwwarme bonensalade met tonijn
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de olie van 1 blikje tonijn af in een saladekom. Klop de azijn en 2 eetlepels olijfolie erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en zout en schep er 1 eetlepel bieslook door, samen met de stukjes tomaat en de reuzenbonen. Laat het overgebleven blikje tonijn uitlekken. Giet de sperziebonen af en schep ze met de aardappelpartjes door de salade. Verdeel de salade over 4 diepe borden en leg de tonijn erop. Strooi de bieslook erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak sperziebonen
5 eetlepels olijfolie
1 zak gekruide ribbel partjes met knoflook en rozemarijn
2 blikjes tonijn op olijfolie
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels bieslook
50 g semi-zongedroogde tomaten
1 blik reuzenbonen